Természettudományos cikkek

Harun Yahya - Az evolúciós csalás

Harun Yahya - Az evolúciós csalás
Harun Yahya (valójában Adnan Oktar) könyve, „Az evolúciós csalás” tavaly lett lefordítva magyar nyelvre. Kétségtelenül sokan elolvashatják, mint az antievolucionizmusnak egy mérföldkövét, azért mert Yahya többi művei (például „A teremtés atlasza”) ismertté váltak Nyugat-Európában. Éppenséggel ezért lenne fontos keresztyén teremtéshívő szemszögből valamit mondani erre a könyvre.

Mit mond a Biblia a dinoszauruszokról

Cserháti Mátyás előadása a MERA teremtés sorozatban
Kicsodák a dinoszauruszok?
Az érdekesség az, hogy a „dinoszaurusz” nevet egy teremtéshívő tudós, Richard Owen találta ki 1842-ben, és olyan hüllőszerű élőlényeket takar, amelyeknek egyes szerint emeltszintű anyagcseréjük volt, magas szintű társas viselkedésük volt, illetve amelyeknek a medencéjük olyan alakú volt, hogy lehetővé tette az egyenes testtartást a többi hüllő oldalszerű mozgásával ellentétben.

Noé bárkája

Noé bárkája[1]
A BBC 2004. március 21-én (vasárnap) ismertette Jeremy Bowen legújabb „felfedezését” a bibliai archeológiában. Bowen, – aki már korábban is foglalkozott Krisztus életével és az egyiptomi kivonulás vizsgálatával – ez alkalommal a kutatási témának Mózes első könyvében Noét és az özönvíz történetét választotta.