Dave Woezel előadókörútja 2018

Dave Woezel előadókörútja
 
jún. 5. – 13:00: Bethlen Gábor Ref. Gimnázium, Hódmezővásárhely
jún. 5. – 18.00: Szeged-Újszeged Ref. Gyülekezet, előadás a bibliaóra keretén belül
jún. 6. – 18:00: Bp. Ó utca Testvérgyülekezet, előadás a bibliaóra keretén belül
jún. 7. – 18:00: Bp.-Nagyvárad téri Ref. Gyülekezet, előadás a bibliaóra keretén belül
jún. 8. – 13:00: Bp.-Fasori Ref. Kollégium Julianna Ref. Általános Iskolája
jún. 8. – 18:00: Bp.-Pasaréti Ref. Gyülekezet, előadás a Világ-Egyetem sorozat keretén belül
jún. 9. – 10:30-14:00: Pécel, előadás a Genezis Konferencián
jún. 10. – 17:00: Debrecen Baptista Gyülekezet, előadás a délutáni istentisztelet keretén belül 
 
Bemutatkozás – Dave Woezel
 
Dave Woetzel abban a kegyelemben részesült, hogy egy istenfélő, keresztény családban nőhetett fel Hopkintonban (NH, USA), és gyerekként döntött úgy, hogy elfogadja Krisztust a személyes Megváltójának. Már fiatalon lenyűgözte a tudomány, és tinédzserként kezdte el érdekelni a teremtés/evolúció vita, miután egy professzorral beszélt a Bostoni Tudományos Múzeumban.
 
Dino Dave a Bob Jones Egyetemen szerzett BSc fokozatot fizikából 1987-ben. 25 évig Dave a CCR Data Systems elnöke volt, ami egy New England körüli irodákkal rendelkező technológiai cég. Jelenleg feleségével, Gloriával, és két gyermekével (Jonathan és Heidi) Concordban (NH, USA) él és a Szentháromság Baptista Gyülekezet (Trinity Baptist Church) tagja. Dave rendszeresen tart előadásokat több témában, mint pl. a világ eredete, tudomány, bibliai apologetika és dinoszauruszok. Számos alkalommal vitatkozott az evolúció képviselőivel iskolákban és egyetemi fórumokon azért, hogy az iskolákban a teremtéspárti eredetmodellt is tanítsák.
 
1999-ben Dave elindított egy internetes oldalt (www.genesispark.org), ami arról mutat be bizonyítékokat, hogy az emberek és a dinoszauruszok együtt éltek. Dave részt vett számos különleges expedíción, és ezek hozták meg számára a „Dino Dave” nevet.
• 2000 októberében Dave elutazott Kamerun felfedezetlen területeire, és az állítólag még most is élő szaurpoda dinoszauruszt, a Mokele-mbembét kereste.
• 2004 novemberében egy csapatot vezetett Pápua Új-Guinea egy távoli szigetére, ahol megfigyelt egy Ropen nevű teremtményt, ami feltehetően egy élő pteroszauruszt volt.
• 2005 decemberében az Amazonas-on utaztott végig Brazília és Bolívia határánál, és egy dinoszauruszra emlékeztető állat után nyomozott a Madidi-mocsarakban.
• 2010 júliusában Dino Dave elutazott Zambiába, hogy a Bangweulu-tó mocsaraiban végezzen kutatásokat, interjút készített a helyiekkel, és egybehangzó beszámolókat talált egy hüllőről, a repülő Kongo-matóról.
• 2011-ben Dave meglátogatta a Okanagan-tavat Brit-Columbiában, ahol meg tudta figyelni az Ogopog nevű szörnyszerű állat púpjait, ahogyan az röviden kiemelkedett a tóból.
• 2015 februárjában Dino Dave a Burrunjor nevű theropodát kutatta, ami állítólag az Ausztrál-pusztaságban (Outback) él.
 
Dave összegzése a szolgálatáról: az a fő vágya, hogy a teremtés csodálatos üzenetét és a Biblia egyenes igazságát hirdesse. 
 
Ézsaiás 40:28 “Hát nem tudod, vagy nem hallottad, hogy örökkévaló Isten az ÚR? Ő a földkerekség teremtője, nem fárad el, és nem lankad el, értelme kifürkészhetetlen.”