Mit mond a Biblia a dinoszauruszokról

Cserháti Mátyás előadása a MERA teremtés sorozatban
Kicsodák a dinoszauruszok?
Az érdekesség az, hogy a „dinoszaurusz” nevet egy teremtéshívő tudós, Richard Owen találta ki 1842-ben, és olyan hüllőszerű élőlényeket takar, amelyeknek egyes szerint emeltszintű anyagcseréjük volt, magas szintű társas viselkedésük volt, illetve amelyeknek a medencéjük olyan alakú volt, hogy lehetővé tette az egyenes testtartást a többi hüllő oldalszerű mozgásával ellentétben.
Az evolucionisták azt gondolják, hogy a madarak a dinoszauruszokból származtak, pontosabban a Therapoda-k alrendjéből, amelyek olyan dinoszauruszok voltak, amelyek két lábon jártak. Itt az evolucionista rendszertan zavaros, hiszen noha a madaraknak saját osztályuk van, mégis egy alcsoportot alkotnak a hüllők egyik alrendjén belül.
Azt is érdemes lenne itt megemlíteni, hogy sok dinoszaurusz viszonylag kisméretű volt; sokuk akkor lehetett, mint egy mai csirke vagy birka. Ez azt a kérdést is megoldhatja, hogy hogyan is fértek fel Noé bárkájába. Tojásokat is vihettek fel, mellesleg, és ezzel helyt takarítottak volna.
 
Hogyan haltak ki a dinoszauruszok?
Nyilvánvaló, hogy az evolucionisták nem tudják kellőképpen megmagyarázni a dinoszauruszok kihalását. Ugyanis nemcsak az az egy elmélet létezik, hogy egy meteorit pusztította ki őket. Ugyanis olyan elképzelések léteznek, mint hogy hormon túltengés, túl sok széndioxid, szenilitás, vulkánikus gőzölgés, tömeges öngyilkosság, vagy zsugorodó agyak…
Ezzel szemben, hogy ha a dinoszauruszok az Özönvizet is túlélték volna, ez azt jelenti, hogy az Özönvíz utáni világban konkurenciát jelenthettek az emberek számára. Való igaz, a Dollo törvény szerint új élőhelyen nagy mozgástérrel a dinoszauruszok testmérete nagyban megnőtt. Innen származhattak a különböző sárkány legendák. Ezek valóságos alapokkal rendelkezhettek, de idővel eltorzulhattak a különböző dinoszaurusz leírások, és legendákká válhattak. A kriptozoológia pl. egy olyan vizsgálati terület, ami olyan esetleg még létező ősi állatok létezését próbálja felkutatni. Ezzel kapcsolatban sok skót szerint a Loch Ness-i szörny lehet, hogy létezik (de ez nem biztos).
 
Aki ennek pontosabban utána akar járni, annak tudom ajánlani Iványi Szabolcs „Sárkányok születése” című könyvét, ami mélységeiben érdekes módon dolgozza fel ezt a témát.
 
 
Milyen bizonyítékok vannak arra, hogy az emberek és a dinoszauruszok egy időben éltek?
Először is, úgy tűnik, hogy a Biblia beszél dinoszauruszszerű lényekről: „Nézd, milyen erős a dereka, milyen kemények testén az izmok! Merev a farka, mint a cédrus, combjának inai egymásba fonódnak. Csontjai, mint az érccsövek, lábszárai, mint a vasrudak.” (Jób 40,16-17). Manapság nem ismeretes olyan állat, amelynek nagyon vaskos lábai, illetve hatalmas nagy farka lenne. Joggal gondolhatunk erről a lényről, amelyet „behemót”-nak neveznek, mint egy dinoszauruszra.
Mexikó, dél-Amerika, illetve Egyiptom környékéről több száz, akár ezer olyan szobrocska vagy véset maradt ránk, amelyeken akár fajra is felismerhető, hogy melyik dinoszaurusz van ábrázolva (pl. Triceratops, vagy brontoszaurusz). Sokuk küzdő jeleneteket mutatnak az emberek és a dinoszauruszok között.
Nagyon érdekes, hogy egyes paleontológusok szerint egyes dinoszaurusz leleten még felfedezhető különböző lágyszövetek jelenléte. Ilyen pl. amikor Mary Schweitzer, aki a Montana egyetem dolgozója, aki 2005-ben Tyranosaurus rex maradványokon érdarabkákat, illetve akár vörösvérsejteket is fedezett fel. Normális körülmények között ilyen lágyszövetek nagyon hamar bomlanak le, tehát ez arra utal, hogy az a lelet nem lehet több millió éves, mint ahogyan beállítják.